Livet på Klassisk fotografi!

Da jeg søkte om skoleplass på Fana Folkehøgskule visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Det eneste jeg visste om folkehøgskole var at det var svært få – hvis noen i det hele tatt – som angret på et år på en slik skole. Jeg hadde hørt at det var noe alle burde gå på en gang i livet, og at man aldri kom til å glemme det i ettertid.

Jeg søkte rett etter at jeg hadde hoppet av mine kunsthistorie-studier i Oslo, som viste seg å være litt for teoretisk for min smak. Å kunne gå på skole i ett år hvor jeg kunne jobbe praktisk med det jeg liker, og uten å få karakterer på det hørtes ut som akkurat det jeg trengte. Og gjett om det stemte!

 

Jeg har nesten ikke ord for hvor fantastisk dette året har vært og er for meg. Alt fra lærere, medelever og det sosiale – til skoleområdet, turene og prosjektene. Det er så mye å gjøre og finne på, og man har alltid noen å gjøre det med. Enten om det er å lage musikk, rigge til åpen scene, eller å ta bilder. Det sistnevnte er hovedgrunnen til at jeg søkte på Fana.

Linjen jeg går på heter «Klassisk fotografi – kunsten å se», hvilket jeg må si er et fantastisk navn. Både poetisk og realistisk, ettersom jeg virkelig har lært å se nye motiver og potensial til bilder i alt rundt meg. Vi har et veldig hyggelig klassemiljø, hvor folk jobber like godt sammen som alene. Vi har allerede hatt en super tur til Berlin, hvor vi fikk se steder preget av historie og kultur. Dette var veldig spennende, og fotomulighetene var enorme, ettersom vi gikk mange turer både på dag- og kveldstid.

I dette øyeblikk er det bare 4 dager til vi drar på vår andre klassetur, og den går til Venezia i Italia. Jeg gleder meg helt vilt til denne turen, og jeg sitter og lurer på hvordan jeg skal få med meg alle kameraene jeg vil ha med meg. Knut-Inge (linjelærer) har vist oss utallige bilder fra andre fotografer som har besøkt Venezia, i tillegg til et par av sine egne. Programmet er klart, og jeg kan nesten ikke vente med å dra. Jeg ser for meg at det blir mange ruller med film å fremkalle når vi kommer hjem, men det er jo bare gøy. Å oppleve magien i mørkerommet hvor bildene som kommer fram er fra Venezia må jo bare være bra!

 

Da jeg begynte skoleåret var jeg veldig nysgjerrig, blant annet på hva slags lærer jeg skulle få. Jeg visste navnet hans, men det var det. Og nå må jeg nesten si at dette var en av de største positive overraskelsene jeg har fått på skolen. Knut-Inge er den beste læreren jeg har hatt, og jeg kunne ikke drømt om noen bedre. Hos Knut-Inge finner du støtte, nytenkning, ideer, inspirasjon og kreativitet. Han er morsom og tålmodig, og han har mengder med erfaring når det kommer til så å si alt innenfor fotografi. Han har hjulpet meg masse med å åpne øynene for hva jeg faktisk kan gjøre med et kamera, og det er noe jeg vil ta med meg videre i livet. Jeg tror jeg kunne skrevet et eget – og langt – blogginnlegg bare om Knut-Inge og de gode kvalitetene hans. Altså, du trenger ikke å være nervøs for om du får en hyggelig og god lærer.

 

Til slutt vil jeg nevne all den kunstneriske friheten du får ved å gå på denne linjen. Hvis du har lyst til å lære deg analoge kameraer, mørkeromsarbeid og bildeteknikk, så er denne linjen absolutt noe jeg anbefaler på mitt sterkeste. Her får du masse støtte og frihet til å utføre dine egne prosjekter, hvilket jeg har gjort opptil flere ganger. Jeg har jobbet masse med modeller, både mennesker fra skolen, men også mennesker fra gamlehjemmet som er i nærheten. Her har jeg også fått et nytt oppdrag hvor jeg skal ta portrettbilder av de ansatte, hvilket jeg gleder meg masse til. Jeg og en kamerat fikk også ordnet oss en prosjektdag, hvor vi dro til Framnes Gård. Der ble vi tatt godt imot, og det var mange fine gårdsdyr å ta bilder av, blant annet geiter, okser, griser og marsvin!

Hvis du skulle lure på noe angående fotolinjen eller andre ting på skolen, så ikke nøl med å ta kontakt med Knut-Inge eller meg: fotografi@fanafolk.no eller vilwer@outlook.com. Jeg ønsker fremtidige elever lykke til, og god fornøyelse!

Tekst: Vilde Werner
Foto: Vilde Werner m.fl.

Les mer om linja Klassisk fotografi her!
Eller søk her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s