Livet på spillutviklingslinja

Hei! Jeg heter Cecilie og går på Spillutviklingslinja på Fana Folkehøgskule. Jeg har hatt et fantastisk år sammen med familien som vi har blitt her. Grunnen til at jeg startet på spillutvikling er fordi jeg liker å spille, men jeg har aldri fått satt av tid til det hjemme. Jeg var også veldig nysgjerrig på hva som skjer bak spillene. Valget mitt falt på Fana, som er relativt nært Bergen sentrum, men likevel rikt på vakker natur og fine omgivelser. Ikke minst har Bergen et herlig studentmiljø, og er et av de to viktigste spillstedene i Norge.

Min bakgrunn:
Verdt å nevne er at jeg ikke har noen bakgrunn i verken koding, game design, pixel art, 3D modellering, lyd eller liknende. Jeg elsker å spille, selv om jeg ikke er spesielt god i det. Men det har ikke vært noen hindring her! Når timene handler om noe man er interessert i, så suger hjernen til seg alt.

 Spillutviklingslinja – the beginning:
På Fana er spillutviklingslinja helt ny, og Ole Helland, læreren vår, samarbeider tett med oss for å finne ut hva vi vil lære og hvordan vi skal gå frem. Timene ble fort strukturerte og vi har kommet inn i en god flyt.

I starten lærte Ole oss om hva et spill egentlig er og hvordan det er satt opp. I tillegg lærte vi mye om game design, som er hans fagfelt. Det var hans hovedoppgave i spillstudioet Antagonist, når de lagde spillet «Through the Woods». Så begynte vi med enkel koding, helt fra scratch. Det tok kort tid før ting begynte å gi mening og vi følte at vi fikk til noe, men det var fryktelig forvirrende i starten. Vi driver selvsagt også med mye mer enn bare koding og game design.

En vanlig uke på linja:
I en vanlig skoleuke har vi gjerne game jams, (spillprosjekter om du vil,) der vi ofte har veldig frie tøyler, men med små begrensninger eller temaer. Vi får prøve mye forskjellig, og det er utrolig gøy! Vanlige timer kan ut på å lære om og øve på de forskjellige grenene innenfor spillutvikling (koding, animasjon, game design, art …), spille, diskutere og analysere eksisterende spill (alt fra gammelt til nytt), eller annet.

 

Blant annet fikser Ole besøk fra forskjellige etablerte spillstudioer i Norge. Vi har hatt besøk av Jo-Remi fra D-Pad (gameplay programming, hvis studio lagde Owlboy), Ozan fra Perfectly Paranormal (animasjon), Baste fra Rain Games (programmør) og Martin Kvale som er overalt (lyd). Så som dere ser fokuseres det på mye mer enn bare én gren i spillutvikling, vi får prøve alt! Det er en super måte å finne ut av hva man selv liker best innenfor linja.

Noe av det første vi gjorde her på linja, var å besøke et spillstudio i Bergen; Henchman and Goon. De er et lite indie-selskap med et team på fem. Personlig var det da gnisten ble tent, dette var noe jeg kunne se for meg å jobbe med. Vi har også deltatt på Norges største spillkonferanse som arrangeres her i Bergen, nemlig Konsoll. Foredragsholderne hadde blant annet jobbet på spill som Firewatch, Inside og Battlefield.

 


Hvis du fortsatt lurer…

Hvis du fortsatt lurer på om du vil gå spillutviklingslinja på Fana Folkehøyskole, så vil jeg bare si at året er verdt det uansett om du velger å gå videre med spill eller ikke. Jeg anbefaler spillutviklingslinja på Fana av hele mitt hjerte! Dette har vært det beste året i hele mitt liv. Jeg sitter igjen med enorme mengder lærdom, både sosialt sett, skolemessig og om meg selv som en person. Det har vært en god måte å finne ut hva jeg vil gjøre til neste år, og for min egen del har jeg funnet noe jeg virkelig brenner for.

Om du skulle ha noen spørsmål så er det bare å fyre løs. Send gjerne en mail til læreren på spillutviklingslinja; Ole Helland, spillutvikling@fanafolk.no, eller send en mail til meg på 12cecilie@gmail.com.

Photos: Cecilie Gundersen, Karelius Steen Knudsen, Tommy Lindal, Amund Skuggevik Foss, Ole Helland
Creative director: Karelius Steen Knudsen
Writer and producer: Cecilie Gundersen

Les mer om Spillutvikling her!
Søk linja her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s