Billedkunstelevene lager seminar

Omtrent hver lørdag er det seminar her på Fana. Det kan være alt fra å dra til byen for å gå på museum, gå tur på fjellet, høre på foredrag og mye mer. Så ja, vi har teknisk sett skole på lørdager, men det er ofte veldig morsomme ting vi holder på med! En gang i løpet av skoleåret skal hver klasse arrangere sitt eget seminar, og da bruker ofte klassene denne muligheten til å vise resten av skolen hva man holder på med i timene og hva man har lært.

Denne gangen (27. januar) var det billedkunst sin tur, og derfor var det mye kreativt på programmet. Skolen ble delt opp i seks grupper og sendt til stasjoner der de kunne få prøve seg på litt av hvert. For eksempel, tidligere på høsten drev billedkunstklassen mye med krokitegning (å tegne etter modell), og vi bestemte oss for å utfordre resten av skolen på dette. Krokitegning handler om å trene øye-hånd koordinasjon, og å få frem modellens former og proporsjoner. Dette kan være ganske vanskelig, men alle tok utfordringen på strak arm, og det ble mye bra resultater.

Vi hadde også noen poster med kinetisk tegning, der man skulle se på noe/noen, for eksempel en klassekamerat, og tegne uten å se ned på arket. Det kan det bli mange morsomme resultater av. Ingen er flinke til å tegne uten å se, så da blir man ikke så bekymret over å gjøre det «fint» eller «bra» og man kan alle le av bildene etterpå!

På en annen post lot vi folk være kreative med å lage kollasj av magasiner, for dette er noe som de fleste syns er veldig gøy. Klipping og liming er noe alle kan gjøre, og det kan gi flotte resultater! Mange av disse ble hengt opp i peisestua etterpå, og det er morsomt å gå rundt og se på alt folk har funnet på.

Vi hadde også noen poster med litt mer «chill» aktiviteter, som for eksempel Kahoot. Midt i seminaret hadde vi også en pause der det ble servert browniemuffins og saft. Ikke noe seminar uten noen digge bakevarer!

Så det var billedkunst sitt seminar denne lørdagen. Jeg nevnte ikke alle postene fordi jeg har litt dårlig hukommelse og husker ikke alt, hehe… Uansett tror jeg folk hadde det gøy på de forskjellige stasjonene og har fått tilbakemelding om at det var vellykket!

 

Tekst: Liv Ragnhild Olsnes
Foto: Liv Ragnhild Olsnes (enkelte foto av Reidun Kristine Ervik og Christina Osborne)
Les mer om Billedkunstlinja
Søk skoleplass her!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s