Livet som elev på Fana Folkehøgskule: Valgfag

På skolen vår kan vi velge valgfag ved siden av linjefagene våre. Det tilbys et spekter av både praktiske og teoretiske fag, altså noe for en hver smak. Vi kan velge to nye fag tre ganger i året. Det betyr at vi kan ha opp til åtte forskjellige valgfag i løpet av året. De fana-innebandyvalgfagene som tilbys flere ganger, kan velges igjen dersom det er ønskelig. På Fana har vi valgfag to ganger i uken; På mandager etter lunsj og på onsdager før lunsj. Skolen tilbyr i tillegg ettermiddagsvalgfag enkelte dager.

På mandager har jeg valgt å ha innebandy som valgfag. Det foregår i skolens gymsal. Vi deles inn i lag og spiller så mye vi klarer, enten vi går tom for tid eller energi først. Vi starter vanligvis med korte kamper som etter hvert munner ut i lange turneringer. Innebandy er et aktivt valgfag som gir meg avveksling fra teorien i linjefaget psykologi. På onsdager starter mange av oss dagen med kanopadling, rett etter felles frokost og morgensamling. Kanoene henter vi ut fra et naust ved Mildevågen. Etter vi har fått kanoene på vannet, har vifana-kano gått gjennom mange forskjellige øvelser, alt fra sisten og kappkjøring til orientering. Den siste timen før høstferien padlet vi rundt hele halvøyen, noe som var slitsomt, men også givende.

Kreativt verksted er et av flere ettermiddagsvalgfag som tilbys ved skolen. Her kan man komme når man ønsker å utfolde seg kunstnerisk, eller om man rett og slett ønsker noe å henge fingrene i. På kreativt verksted er man sin egen sjef når det kommer til aktiviteter, og kan blant annet velge å male eller å lage film. På ettermiddagsvalgfaget scenedrift får man være med å rigge opp til spesielle anledninger som elevkvelder. I tillegg blir det gitt opplæring i administrering av lyd og lys.

Ønsker du et nærmere innblikk i min skolehverdag på Fana Folkehøgskule? Følg meg gjerne på sosiale medier! Snapchat/Instagram: Danuhau. Skolen har også en egen brukerkonto på Instagram: Fanafolk

– Daniel, psykologi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s