Året på Community

For meg har Community på Fana Folkehøgskule vært et innholdsrikt år med mange muligheter til å oppleve noe nytt. Linjen handler blant annet om å kunne forstå bistand, fellesskap og andre kulturer, men også det å kunne se sitt eget samfunn og seg selv fra en annen vinkel.

 

B - 4

 

Selv om linjen handler mye om Brasil og den brasilianske kulturen, brukte vi størsteparten av det første halvåret til mye annet. Vi fikk muligheten til å jobbe som frivillige en gang i uken, og da brukte jeg tiden min som frivillig på hovedkontoret for TV – aksjonen og som foredragsholder for Operasjon Dagsverk. Dette synes jeg var veldig artig å få være med på, og det har inspirert meg til å fortsette med frivillig arbeid.

 

Ellers i timene brukte vi diskusjoner, øvelser, leker og samtaler til å kunne forstå verden rundt oss. For eksempel om urettferdighet i Norge og verden, hvordan bistand hjelper eller ikke hjelper i de fattige landene og hvordan vi i den vestlige delen av verden er for rike til å forstå fattigdom. Vår fantastiske lærer, (Rose)Ane, gjorde dette på en veldig interessant og morsom måte. I løpet av året fikk hun også inn ulike foredragsholdere fra Røde Kors, Redd Barna og sosiale entreprenører, noe som har vært veldig gøy. I tillegg hadde vi timer i portugisisk som en forberedelse til turen. En stor fordel i et land hvor det prates veldig lite engelsk.

 

I mars reiste Community til Brasil i 3 uker hvor vi fikk oppleve mye av det vi har snakket om på linja på nært hold. Her fikk vi være med på to ulike barnesentre; CARF og Håpet. Disse sentrene har til felles at de ønsker at barn skal ha et trygt og hyggelig sted å være når de ikke er på skolen, og at de samtidig skal lære noe. Vi fikk prøve oss som engelsklærere, spille spill, danse capoeira, spille fotball, tegne med graffiti, spille trommer, hoppe tau, leke i sandkasser og mye annet. Samtidig fikk vi se hvordan ekstremt fattige mennesker bor og lever, noe som kanskje påvirket oss i større grad enn forventet.

B - 20 B - 21.5 B - 21 B - 28 C - 4 D - 14 D - 34 D - 39 D - 42 E - 7 E - 9 IMG_2945

 

Alt i alt er Community en veldig flott linje! Jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker og lært om andre kulturer og levemåter på både godt og vondt. Anbefaler alle å bruke muligheten til et år på Community for å se Norge og verden på en litt annen måte.

 

– Andrea Høvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s