Community seminar

Vi har nå vært litt over fire måneder her på Fana, og jeg har fortsatt ikke klart å somle meg til å blogge. Må innrømme at jeg har lagt veldig på latsiden, men det skjer så mye hele tiden. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt «årh, dette skal jeg blogge om!» men det blir alltid til at jeg skal gjøre det «i morgen». Vel, nå skal jeg faktisk gjøre det.

Jeg skal skrive om seminaret vi på Community hadde lørdag 8 februar. Seminaret begynte klokken ti om morgenen og varte til vi spiste grøt klokken halv to. Dagene før seminaret lagde vi Pão de queijo, som er noen slags osteboller (knallgode, det er alt som trenger å bli sagt egentlig), cookies-deig, «takknemmelighets lapper» og begynte å rydde litt klart og sortete tusjer/penner osv.

På seminardagen begynte de forskjellige gruppene på de fem postene vi hadde laget. På den ene posten skulle de lage elefanter, hvor de først får litt tid på å rive ut en elefant fra ett papir i blinde. Også ble alle elefantene lagt i en bunke midt på bordet hvor de deretter trakk en tilfeldig elefant (det kunne ikke være sin egen), og limte den på ett annet papir hvor de tegnet rundt.
Målet med denne posten er å se hvordan en ting kan se ut som en helt annen. Når vi selv gjorde denne i klassen så egentlig ingen av elefantene ut som elefanter, før vi begynte å tegne rundt.

Gruppene lagde utrolig mange fine elefanter!
Image
Image
Image
Image

Vi hadde også en post hvor de skulle løse ett verdensproblem. Her var det veldig mange gode ideer. For eksempel var det en gruppe som fant opp en paraply og når vannet renner ned i stangen, får du strøm slik at du kan lade for eksempel mobilen din. Vi hadde og en post med quiz. Quizen var delt i to, første del omhandlet bistand med spørsmål som foreksempel hvilket land Norge gir mest bistand til. Andre del var «fun facts» om oss på linja.

På posten hvor jeg var skulle vi ha «chillepost». Her spiste vi cookies og fikk folk til å skrive ned en (eller flere) ting de er takknemlig for på ett ark. Min personlige favoritt på takknemlighet lappene var bacon. Ellers var det veldig mange fine ting, mye om fana og menneskene her. Etter første gruppen fant vi ut at det ble litt for lenge å sitte i ro i 25 minutter. Da fant vi ut at vi skulle få de til å gjøre 1-2-3 leken. Denne går ut på at man går sammen to og to, og teller til tre. Dette høres mye enklere ut enn hva det faktisk er. Du teller annen hver gang, og etter en stund bytter vi ut 2 med ett klapp. Det er utrolig gøy å se hvor forvirret alle blir. Til slutt blir tre også byttet ut, med å trampe en gang.

Siden vi har lært denne leken av Roseane, er det selvfølgelig en moral i det hele. Moralen i leken er at når vi teller feil, begynner vi å le før vi prøver på nytt. Dette er absolutt noe vi mennesker må lære oss å gjøre oftere her i livet, når vi gjør feil.

Image

På siste posten samlet vi alle gruppene i peisestuen. Her skulle hver gruppe lage en reklamesang for Community. Dette synes vi på linja var veldig gøy, da det ikke er så mange som vet hva community går ut på. Derfor fikk de utdelt ett ark med noen hjelpeord. Under ser du resultatet av oppgaven:

Håper alle hadde det kjekt, og takk til alle som deltok.

Cathrine, community

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s