Studietur til Japan, Kyoto

(Dette er del 2 av studieturen til Japan. Delen om Tokyo kan du lese her.)
Hvis du spør noen i psykologiklassen hva de husker best fra Japan, sier de fleste det samme: Vertsfamilien!

På vei til Kyoto stoppet vi nemlig innom en liten landsby kalt Higashiomi (eller Higaishiomo-eeh(?), som vi alltid kalte det). Og det var der, i den lille grå landsbyen, vi i klassen opplevde det som gjorde mest inntrykk på oss under hele turen.

På dagen besøkte vi et fredsmuseum, der vi så diverse samleobjekter, bilder, eksempler og annet fra krigen. Etterpå delte vi oss, noen besøkte et eldresenter og andre dro videre til et samfunnshus. I samfunnshuset lærte vi å lage sushi og annen japansk mat, og vi lærte japanerne å lage norsk mat. Noen av oss fikk prøve kimono, som ikke er bare-bare. Hele to mennesker skulle til for å bekle en turist kimono. På kvelden hadde vi fest, der vi spiste den japanske og norske maten vi hadde laget sammen, og underholdt hverandre. Vi danset reinlender, halling og sang, de sang for oss, og etterpå bydde guttene i klassen de japanske damene opp til en runde reinlender. En morsom kveld! Etter festen begynte den virkelige moroa, for da delte vi oss i grupper og ble med de japanske familiene hjem. Nervøres og fnisende gikk vi over dørstokken til et japansk hjem. For første og, mest sannsynelig, siste gang. At japanere åpner hjemmene sine for fremmede er veldig sjeldent, så vi var utrolig heldige og evig takknemlige. Har aldri sagt Arigato så mange ganger. Denne opplevelsen var forskjellig fra hver eneste av oss, så jeg har ikke så lyst til å skrive så mye om hvordan det var, annet at det var fantastisk. Det er alle i klassen enige om.

ImageImageImageImageImageFamilien

Etter å ha vært en natt hos familiene våre, (og ja vi sov på matter på gulvet), spist en enorm japansk frokost, laget risboller til lusnj og stotret frem «Tusen takk» enda en gang, dro vi videre til Kyoto. Kyoto er beskrevet som en mye mer tradisjonell by enn Tokyo, men jeg kan ikke si at jeg la noe merke til det. Tvert imot. Vi bodde mye mer i sentrum denne gangen, og det var dette inntrykket vi fikk. Storby. Likevel var det en utrolig spennende by, såklart! Vi bodde på Khaosan hostell, som var enda bedre enn det i Tokyo. Hele stedet hadde en veldig koselig stemning over seg, og fellesrommet ble flittig brukt.

I Kyoto dro vi til Hiroshima og så på utstillingen der. Det var utrolig rørende å være der, en grusom hendels som vi kun fikk et lite innblikk i. For engangs skyld var klassen målløs. Vi besøkte enda en park, og fikk se sakurablomstringen. Vi rakk akkurat ikke å se kirsebærblomstringen, men sakurablomstene (plommeblomst) var minst like fine. Vi dro til et ninjaslott, som var morsomt å se. Gulvet var laget for å knirke som en nattergal i tilfelle inntrengere kom inn i slottet om natten, og tusen nattergaler sang da vi gikk over det. Noen dro på safari i Gijon, og jaktet på Geishaer. Gijon er et distrikt i Kyoto hvor tiden har stått stille. Her kunne man oppleve det mer tradisjonelle Japan med lykter i gatene, brostein og røde japanske hus. Jeg og Malene tok også turen hit for å dra på tradisjonelt teater, med dukker, harpespill og Maikoer. Etterpå dro klassen og spiste Shabu- Shabu, der man koker kjøtt og grønnsaker i vann. Den siste dagen ble brukt til å rope ”gambare” (gjør ditt beste) til sumobrytere.

IMG_1963

Sakurablomstring

IMG_2005

Sakurablomstring

IMG_2026

Nijo castle

IMG_2109

Maiko dans

IMG_2132

Dukketeater

IMG_2201

Sumobryting

IMG_2204

Sumobryting

 

IMG_1857

Hiroshima

Jeg vil gjerne takke for en utrolig fin tur. Det har vært utrolig morsomt å være i Japan med psykologiklassen, og jeg har opplevd så mye morsomt og bra. Jeg har opplevd noe jeg aldri kommer til å glemme med denne klassen.

Moren min (Hei mamma!) mente at det var mye morsommere å se videoen fra Japan etter at hun hadde lest innlegget om Tokyo, for da skjønte hun jo mye bedre hva vi gjorde. Så jeg legger den med igjen, for å gi dere et fullstendig bilde av oppholdet vårt i Japan.

Det var fantastisk, fremtidige elever bør glede seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s