Studietur i Japan, Tokyo

For litt mer enn fire uker siden opplevde psykologiklassen det største som skulle skje dette året på Fana. Linjetur. Japan! Grytidlig 3. Mars dro 30 elever seg ut av sengene, og inn i tog/biler/taxi/busser. 14 timer og 1-2 mellomlandinger senere hadde samtlige bena på japansk jord. Nå har jeg hatt to uker ferie etter studieturen, og er klar for å skrive om det hele! For tro meg, Japan var en sånn studietur som man trenger to uker med ferie etter. Jeg kommer til å skrive om Japan i to deler, først Tokyo og om noen dager; Kyoto.   Vi begynte nemlig det hele i Tokyo. Tokyo er en by som i seg selv kunne vært et eget land. Det er utrolig mye å se, utrolig mye å gjøre og utrolig mye å ta innover seg. På hvert eneste gatehjørnet var det noe som fanget interessen. Vi bodde på Sakura Hostel, som var utrolig bra og like i nærheten av et tempel. Perfekt for turister som oss.

Image

  I Tokyo gjorde vi mye morsomt og forskjellig. Mer enn noe var det spennende bare å gå rundt å titte. Ingenting er likt som i Norge, selv ikke fotgjengerfeltene! Det var nye lukter og lyder overalt. Maten består av helt andre ting enn det vi er vandt med. Gatene er renere enn hvilken somhelst offentlig plass i Norge. Køsystemene. Vending-maskinene. Skiltene. Klærne. Men det vi la best merke til var hvor høflige og hyggelige menneskene var, og at de gjør alt de kan for å hjelpe oss (selv om de ikke snakker engelsk). Dette måtte vi legge merke til mens vi løp fra aktivitet til aktivitet, for selv om det var spennende å bare gå rundt å titte var ikke det noe vi kunne bruke tid på.

I Tokyo besøkte vi en god del templer og parker. Naturen der er helt fantastisk, og de parkene vi besøkte var virkelig et eksempel på det. Vi har sett utallige karpedammer, med karper i alle verdens farger. Da jeg kom hjem spurte min far meg om karper ikke bare var svarte, og jeg, mer verdensvant enn noen gang, lo godt.

Image

I en av parkene lærte vi av en japaner å lokke til oss fugler med peanøtter, og da var hele dagen gått. Farvel karper, hallo fugler.

Image

På de fleste templene hadde man muligheten til å bli spådd, be, kjøpe lykkeamuletter og gudesmykker. I klassen var dette veldig populært, og vi har alle nå hell og lykke opp til øra. Det er også vanlig der å be om lykke for familie og venner, så vi slang oss på det også.

Image

Vi rakk også å bli mestre på metrosystemet, som vi reiste med overalt. I Meiji Shrine poserte vi foran saketønner som var donert til parken og keiseren parken er bygd for (var også her vi holdt fugler!) Vi fant den kronglete veien til vitenskapsmuseet, digert og imponerende. Der hadde de et fantastisk planetarium i 3D blant annet. (Og en fantastisk suvenirbutikk). Noen besøkte Onsen og fikk spabehandling, og andre dro på arkadehall. Arkadehallen kan man beskrive som Disneyland på steroider, Onsen som himmel på jord. Vi lot oss imponere, og bli en smule svimle, av utsikten fra Tokyo Tower. Og for å forsikre seg om at vi hadde sett nok av byen tok Ruth med oss ut på en båttur der vi opplevde Tokyo fra bakkenivå også. Vi deltok  i en te- seremoni, og lærte om skikkene rundt det. Te er ikke bare- bare i Japan. Vi har grillet og spist mat på en lavastein, noe som var utrolig godt og spennende. Vi har også spist Shabu Shabu, der man koker kjøtt og grønnsaker i vann. Og kanskje viktigst av alt: Vi har shoppet i både Akihabara, Shibuya og Harajuku.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Jeg kunne skrevet flere sider om turen og alt vi opplevde, men for deres skyld også velger jeg å holde det litt kort. Jeg lagde en film i Japan, som oppsumerer oppholdet vårt bedre enn ord gjør.

One thought on “Studietur i Japan, Tokyo

  1. Tilbaketråkk: Studietur til Japan, Kyoto | Fana folkehøgskole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s