Klassetur til Spania!

Den 4.mars lettet musikklassen fra Flesland, og landet noen timer senere i vakre Barcelona i Spania! Værmeldingen var dårlig, men humøret var oppe, og de tre dagene i byen ble brukt til byvandring, uteliv, kunst, sightseeing og smålig livsfarlig sykling i den spanske bytrafikken.
Den 6.mars forlot vi leiligheten vår, dro tilbake til flyplassen, tok av, og landet to timer senere i Sevilla. Der hadde vi en veldig intim jammekonsert for sikkerhetsvakten på senvakt utenfor flyplassen mens vi ventet på at leiebilene skulle være klare. Utrolig nok (!!) klarte vi å stappe all bagasjen, samt oss selv, inn i de to små bilene og kjørte mot Cadiz, en litt mindre havneby helt sør i Spania. Der sjekket vi inn på et nydelig lite hostel, »Casa Caracol1′, og våknet neste morgen til en fantastisk liten by ved kysten med trange gater og veldig få turister. Og ikke minst… sol! Her hadde vi noen veldig fine dager med mer sightseeing, flamencokonserter, god mat, kaffe, uteliv, og bursdagsfeiring!! På hostellet hadde vi en liten konsert for andre gjester, forbipasserende og de som jobbet der, og etter konserten var ferdig ble så mange sittende at det utviklet seg til en liten jam. På turen hadde vi bare tatt med en gitar og fiolinen, så de andre instrumentene måtte bli løst på en litt mer kreativ måte. Alt kan brukes som slagverk! Og det ble gjort innkjøp av en spansk flamencotromme, og pianisten vår gjorde en tapper innsats på vår nye harmonika. På sangen »Hopeless wandrer» måtte han trekke pusten godt! og vi snakker helst ikke om hva som kom ut av den andre enden av instrumentet…
Etter dagene i Cadiz kjørte vi tilbake til Sevilla, hvor vi sjekket inn på et nytt hostel, og begynte å gjøre oss kjent i byen. Nok en gang hadde vi endel sightseeing, byvandring og konserter, men i denne byen skulle vi også ha 4 dager med flamencokurs! Den første dagen hadde vi teoretisk undervisning, så hadde vi rytmeundervisning, før vi den tredje dagen delte oss i rytme, gitar og sang, og den siste dagen hadde alle sammen grunnleggende dans. Vi hadde det veldig gøy, men var enige om at med litt mer kurs hadde vi kanskje fått det til også… Nå har vi iallefall fått prøvd oss, og fått inspirasjon til kanskje å fortsette videre med flamenco? Vi har iallefall tatt med oss det vi lærte tilbake til skolen, så det er en stor sjanse for at resten av skolen også får en smak av spania om ikke så alt for lenge.

Alt i alt tror jeg alle er enige om at turen har vært veldig flott! Sliten er vi iallefall, og det tyder på at vi har hatt det gøy! Vi har hørt mye god musikk, sett fantastisk dans (og en skikkelig Pablo!), spist god mat både hjemme på hostellet og ute på tapasrestaurant, blitt bedre kjent, drukket servezas, sett mye, badet, danset halling i gatene, hatt noen strålende soldager, klatret i trær, holdt en utkikk etter senoritas, vasset, og opplevd mye annet gøy sammen! Nordmenn på tur har vi iallefall vært, med pølse i brød, solbrendthet og improvisert kommunikasjon med spanjolene.

Tusen takk for en fantastisk tur kjære klassen min!
– Runa, musikkelev
P1000579
P1000580
P1000839
P1000664
P1000768
487481_10151278327586618_534463761_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s