Studietur til Irland!

I de såkalte «linjeukene» mellom vinterferien og snart påskeferien har vi i film og foto klassen dratt til Dublin, Belfast og Derry i en uke. Dagene har vært fulle av opplevelser i form av enten store utflukter som dagstur til den populære turist attraksjonen «Giant’s Causeway» + omvisning i byen Derry til litt mer lokale begivenheter som «Literary Pub Crawl» i Dublin eller Titanic museet i Belfast. Sant skal sies at vi også har fått en del fritid til å utforske byene på egen hånd og selvfølgelig fått med oss to fotoutstillinger.
Image

Dublin
Turen startet i Dublin og allerede første dagen spaserte vi til hva som visstnok skulle være Irlands eldste pub. Der fikk vi servert trerettersmiddag samt lærerik og spennende underholdning til maten i form av en dame som fortalte om Irsk historie og eventyr. Etterpå var det live musikk hvor alle ble oppfordret til å klappe med i takt. Dette utviklet seg etterhvert til en konkurranse mellom bordene hvor vi fikk gruppenavnet «the vikings» av musikerne. Dagen etter var det fullt program som startet med to fotoutstillinger før vi dro avgårde til noe som antakeligvis var et høydepunkt for de fleste i klassen: Guinness Storehouse. Her ventet flere etasjer med informasjon om Guinness ølet samt øl generelt før man omsider kom til toppen hvor man kunne få byttet inngangsbilletten for en pint Guinness som kunne nytes med utsikt over byen. Siste dagen i Dublin ble tilbrakt på Griffith College (hvor Stian tidligere har studert) med fetisj-fotograf og lærer Hector Heathwood som foreleser om livet som fotograf samt et ganske stort innblikk i fotografiene hans. Underholdene type.

ImageUtsikten over Dublin fra toppen av Guinness Storehouse.

Belfast
I Belfast bodde vi på et hostellet «Farset International» hvor en dame ved navn Ruth møtte oss for å fortelle litt om hostellet samt konflikten i Nord-Irland. Jeg tror alle ble ganske overrasket over i hvor stor grad konflikten pågår enda etter så lang tid. Etter en bitteliten pust i bakken på hotellrommet kom det flere «gammeldagse» taxier og hentet oss for å ta oss med på «Belfast Mural tour». Vi fikk sett «murals» eller veggmalerier på både den protestantiske og katolske siden av fredsmuren.
Dagen etter dro vi tidlig til et av Belfasts nyeste turistattraksjoner; Titanic museet. Hvorfor er det et Titanic museum i Belfast spør du? Fordi selve skipet ble bygd i Belfast. Det var et stort museum som inneholdt alt av historie før skipet ble bygd, selve byggingen av skipet, lanseringsdagen og selvfølgelig tragedien da det sank. I tillegg til en del dedikert til tiden etter tragedien, opptak fra da de fant restene av skipet på havets bunn samt en oversikt over alle filmer og bøker laget om Titanic. Og sist men ikke minst de originale kostymene brukt av Kate Winslet og Leonardo Dicaprio i filmen fra 1997.
På kvelden ventet en ganske spesiell og annerledes opplevelse. Da ble vi servert trerettersmiddag på en hundeveddeløpsbane. Med andre mens vi nøt maten kunne vi vedde på hester som løp på en bane rett utenfor vinduet. Det var faktisk veldig underholdende og de fleste i klassen prøvde å vedde hvertfall 1 gang hver. Lite gevinster å hente, men moro allikevel.

DSC_0523copy1

 

DSC_0534copy1blogg

Image
«The International Wall» i Belfast var en vegg der internasjonale konflikter ble malt. Det var en vegg i stadig endring der den nyeste kun var noen dager gammel.

Siste dagen ble en lang busstur til «Giant’s Causeway», et område med veldig interessante stein formasjoner ved kysten av Nord-Irland, som et resultat av underjordiske vulkanutbrudd for 60 millioner år siden. Det var fascinerende, men blåste noe helt forferdelig. Deretter gikk turen til byen Derry (Londonderry), den nest største byen i Nord-irland, hvor vi fikk omvisning av flere murals og Bloody Sunday memorial samt mye historie preget av konflikt.

Alle er nok enige om at det har vært en flott tur spekket med kultur, historie, underholdning, eventyr og politikk tilbrakt i både byliv og landlige omgivelser. Flere mener nok at denne turen til og med var bedre enn vår tidligere studietur til Berlin i november.

DSC_0686copy1

DSC_0621copy2

ImagePå Toppen av steinformasjonene på Giant’s Causeway. 

| Tagged

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s