Linjeukene

I to uker skulle vi ha det som kalles linjeuker. Linjeuker består av bare linjefag, hele tiden. Ingen programfag, ingen valgfag. Kun linjefag. For oss betyr det altsa to uker stappet full av psykologi. Mange av linjene bruker denne tiden til å reise, og psykologi er en av dem.

Isteden for å dra til det spennende utlandet, sparer psykologi seg. I begynnelsen av linjeukene dro vi nemlig på tur til Bømlo folkehøgskole. Og la meg bare si, vi trodde Fana var øde, men vi ble bevist feil. Vi dro kanskje ikke til noe spennende utland, men det var litt av en reise! Nå virker den lille timen vi har inn til byen som en svipptur. For å komme til Bømlo måtte vi ta både buss og båt og taxi. Og de måtte ta samme turen om de skulle inn til Bergen by. Når man kommer til nye folkehøgskoler er det lett å sammenligne alt med sin egen skole, og da gjerne til fordel for den skolen man kommer fra (Her er faktisk Fanaelever eksperter). Men det tror jeg ikke at jeg skal begi meg ut på nå. Det er fordeler og ulemper med begge stedene, og jeg tror samtlige ble enige om at en blanding mellom begge skolene hadde vært perfekt. Kort oppsummert: Lunsjen på Fana klarer vi oss ikke uten, men varmekabler i gangen kunne vi godt hatt! Materialistiske sa du?

Da vi kom hjem fra Bømlo var gjenforeningsgleden stor, ikke så mye med elevene (for skolen var faktisk så godt som tom,) men med skolen og maten.

Videre i linjeukene ble vi satt i praksis. Alle i klassen fikk velge om de ville være på eldrehjem, barnehage eller barneskole, og etterpå lage ett opplegg. Jeg var både på barnehage og eldrehjem, og (ikke for å være klissete) det er noe av det mest givende jeg har gjort. På eldrehjemmet jobbet vi med å øke livskvaliteten til de som var der. Dette gjorde vi i form av bowling, ordtak quiz, sang og rullekake. Tror vi koste oss like mye som de eldre.

I barnehagen jobbet vi med samarbeid og selvtillit. Vi hadde en øvelse hvor barna skulle si fine ting om hverandre, og en hvor de samarbeidet om å bygge Lego. (Ok, det er mer avansert og psykologisk enn det det høres ut som.) Igjen tror jeg vi hadde det minst like gøy som barna. En periode der kunne jeg nesten ikke skille mellom hvem som var fra skolen og hvem som var fra barnehagen.

ImageImage

ImageImage

Nå har det allerede gått en hel uke siden vi avsluttet de to linjeukene. Det er godt å ha alle klassene trygt tilbake på skolen, og sakte få en mer normal hverdag igjen. Neste gang vi har linjeuker er etter jul, og da tar psykologi på en litt lenger tur; nemlig til Tokyo!

– Eva Nordal, psykologi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s