Berlin

Det var da vi ble bedt om å evaluere klasseturen til Berlin på to sider med terningkast og greier at det gikk opp for meg at
dette kanskje var påbudt bloggmateriale.

Vel, 8. november dro vi avsted til Berlin hvor vi skulle tilbringe de neste 7 dagene. Vi var alle spente. Selv jeg som hadde vært der tidligere visste at jeg kom til å oppleve noe nytt. Når vi ankommer byen blir det litt avslapping på hotellet før vi spiser en god middag på restauranten over gaten.Noen av oss tusler litt rundt på egen hånd, fant mange merkelige butikker, koselige cafeer og kule utesteder før vi omsider greier å surre oss tilbake til hotellet om kvelden.
De neste dagene var ganske proppfulle med aktiviteter så det blir litt for mye å beskrive detaljert, men skal forsøke å
lage en oversikt.

fredagen dro vi friske og opplagte til Potsdamer Platz for først å ta en tur på Filmmuseum, så videre til Brandenburger Tor og til slutt Riksdagen.
Filmmuseet var et svært moderne og interaktivt museum, men innehold dessverre kun tyske filmer så det var nok flere enn meg som ikke kjente igjen flere filmer enn de tre vi så i dagene før reisen. Brandenburger Tor er et must når man er i Berlin og det finnes herved dokumentasjon av at jeg synger Ketil Stokkan’s Melodi Grand Prix bidrag «Brandenburger Thor» på selveste foran selveste Brandenburger Thor. Riksdagen ble en frivillig greie da det innebar å stå i 1 time utenfor i Novembervinden for å slippe inn. De ivrigste trosset altså kulde og tålmodighet for å få komme inn i dette bygget.
Jeg var ikke en av dem så kan dessverre ikke uttale meg om innsiden.

Lørdagen ble tilbrakt på Helmut Newton fotogalleri. Han hadde utrolig mange spesielle bilder hvor 95% bestod av nakne damer i forskjellige situasjoner. Etter dette dro vi til Checkpoint Charlie hvor vi blant annet tok klassebilde med vaktene ved inngangen som de ekte turistene vi er! 🙂
På kvelden dro vi på en typisk Tysk restaurant, «Dicke Wirtin» , hvor alle i klassen ble spandert en slags urte schnaps etter maten.Det var veldig sterke saker så majoriteten på mitt bord greide så vidt å presse i seg noen slurker. Andre hadde ikke fullt så store problemer med Brynjard som så å si helte i seg tre glass etter hverandre.

Midt på dagen på søndagen dro vi avgårde til Mauerpark for å ta del i Søndagsmarkedet der. Markedet var gedigent og fullt av små boder som solgte alt mulig fra vintage klær og sko, smykker og klokker til polaroid kameraer, totebags og mat. Vi gjorde et forsøk på å gå igjennom hele, men det var rett og slett umulig til tross for de mange timene vi trasket. Men det var en veldig kul opplevelse som jeg anbefaler på det varmeste!

mandag fikk vi omvisning på Stasi-museet samt foredrag om undertrykkelse og opposisjon i Øst Berlin. Planen var egentlig å ta en tur til TV-tårnet etterpå, men det var dessverre stengt.

tirsdagen var det dagstur til Sachsenhaussen kosentrasjonsleir. Vi hadde en guide som var utrolig lærerik og delte mye informasjon om de forskjellige delene av leiren. Det var selvfølgelig en veldig sterk opplevelse, spesielt når vi fikk vite alle fangene som hadde blitt torturert og drept på ruinene vi stod på. Dagen avsluttet på blinderestauranten «Nocti Vagus» hvor en tre-retters middagen ble spist i bekmørket servert av blinde servitører. Mye gris og forvirrelse, men veldig minnerikt.

Onsdagen gikk til litt mer fotogalleri-titting før en ordentlig shoppingrunde for å få brukt opp de siste euroene.

Man skulle kanskje tro hjemreisedagen ikke var verdt å skrive om, men vi greide på u-banen til flyplassen å få en bot på 40 euro. Viste seg at 7-dagers passet for u-banen hadde utløpt dagen før. Siden Stian hadde kjøpt billettene til oss bestemte billettkontrollørene at det kun var han som måtte punge ut med boten. Kjip avslutning, men også hell i uhell da det hadde vært dyrere å kjøpe endagsbillett til alle i klassen den dagen enn faktisk å få bot.

Slitne, men glade ankom vi Fana folkehøgskole torsdag formiddag hvor det ventet gjenværende elever med store smil og varme klemmer. Borte bra, men hjemme best.

Takk for en strålende tur! Tror vi alle sammen gleder oss masse til neste tur til våren!

ImageImageImageImageImage

– Yordana, film og foto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s