Psykologi

På psykologi går dagene i ett. Tiden flyr ikke bare, den er rett og slett en rakett. Og plutselig sitter vi her med hodene stappet full av lærdom, og innser at det har gått en hel måned (Allerede?!). Læringskurven er så bratt at vi får skrubbsår i panna, og vi har vært innom en rekke forskjellige interessante temaer.

Søvn var lenge hovedtemaet, og hva kunne vel vært et bedre tema for ungdommer som legger seg i de senere nattetimer og etterpå lurer på hvorfor de er trøtte om morgningen? Søvnsykdommer var et tema som ble mye snakket om (,og jeg har nå en rekke diagnoser jeg kan gjemme meg bak når jeg ikke har sovet nok.) Læringsmetodene er varierte. Det går mye i tavleundervisning og foredrag, men det er også krydret av mye forskjellige spennende metoder. Blant annet gikk Ruth og tilbøy alle elevene sovepiller. Ikke ordentlige såklart, men av den typen hvor eneste skumle bivirkningen er informasjon.

Ellers har vi vært innom positiv psykologi, litt historie, utfordre grenser, persepsjon, skjulte budskap i reklame og mer. Jeg skal ikke lyve, det er mye teori og informasjon. Men det er også veldig interessant. Og av og til får vi sjansen til å gjøre andre ting. Av og til er det store ting. Vi har hatt utflukt til byen og sett på Det Psykologiske fakultet, og deltatt på en forelesning. Andre ganger er det små ting, som når vi bruker timer til å eksperimentere på hvor mye sukker det må være i en kopp med vann for av mennesket skal kunne smake det (det er overraskende lite, bravo kroppen), eller leker hvor lærerne ikke forteller oss hva leken går ut på, men likevel sier «klar ferdig GÅ» og forventer at vi skal gjøre noe. Alt med en hensikt.

Nå er det tid for høstferie på Fana, og selv skal jeg hjem og dytte psykologikunnskaper ned i halsen på familie og venner.
– Eva Nordal

 

I dette inlegget skulle det egentlig være bilder, men siden iPhonen har bestemt seg for å virkelig bli like funksjonell som et eple får dere bruke fantasien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s