Med John Cage som inspirasjon!

Tirsdag 25.september ble musikkrommet omgjort til en ordentlig musikalsk barnehage, de vante instrumentene ble lagt bort og teipruller og godteripapir ble tatt frem. Barnelatter og gråt var også en del av lydbildet, da dagens gjestelærer Else hadde tatt med seg sønnen Åsmund. Til tider fikk han nesten mer oppmerksomhet enn moren. Det samme fikk lærer Ole, da vi fikk alle se ham i full sving med å underholde babyen bak ryggen til Else.
Else hadde kommet som et ledd i prosjektet vårt om John Cage og hans musikk;
John Cage var en amerikansk komponist (1912-1992) som skrev veldig innovativ musikk. Han var veldig opptatt av begrepet musikk, og stilte spørsmål ved folks oppfattning av det. Han er kanskje spesiellt kjent for sitt stykke »4.33» hvor fremførelsen er total stillhet, og musikken er lyden i salen. Man skulle kanskje tro at musikken hans er helt tilfeldig, men den er overraskende planlagt og forhåndsbestemt. 
På forhånd av dagens besøk hadde vi bestemt oss for 6 ulike lyder, laget med selvvalgte og selvlagde instrumenter. Sammen med Else utviklet vi disse lydene videre, før vi satt de inn i John Cages stykke »four 6», et stykke bestående av frie og improviserte lyder innenfor en stram tidslinje. Hvem skulle trodd at man kunne spille på melkespann med fiolinbue? Produktiviteten tydet på at vi alltid burde ha en baby på besøk. Kanskje ikke minst for Thomas sin del. Han ble veldig inspirert for å si det sånn…!
Cage prosjektet leder frem mot et arrangement vi skal delta på neste uke, »Bergen Impro storband feirer John Cage» et pling plong prosjekt på Losjen i Bergen sentrum. Der skal vi og opp mot 100 andre musikere spille John Cage musikk sammen på åpen
scene. Vi gleder oss!
Skrevet av Runa Bergitte, musikkelev

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s