Tre uker inn i skoleåret

Det er nå gått tre uker siden skolestart her på Fana. På noen måter føles det som det har gått lenger tid, fordi det har skjedd så utrolig mye. Helt siden jeg tok mine første skritt inn på tunet har hverdagen vært smekkfull av nye impulser. Alt har vært nytt, og det har vært mye på en gang.

Men den hektiske hverdagen her er en form for positiv stress. Det er en hverdag med mye latter og spennende utfordringer som vi kanskje aldri ville ha opplevd utenfor. Noen utfordringer gleder man seg til, og andre kanskje gruer seg til fordi man ikke helt vet hva som vil skje. Utslaget blir likevel overraskende bra, og da kan man smile og ta med seg de nye erfaringene man har fått.

Dagene er fulle av gjøremål og læring som føles meningsfull. Det nye føles som en positiv omveltning. I begynnelsen var det sikkert litt uvant for alle sammen. Men nå, etter bare tre uker, så er det nesten som vi alltid har bodd her. Som om hjernen har satt det på automat. Likevel møter vi stadig på nye steder å utforske i den nye hverdagen. Timeplanen er den samme, men innholdet er variert. Kjedsomhet er et fremmedord her.

En ting som slo meg den første uken var hvor mye skolen satte mennesket i fokus. Selv om mye av tiden her går på fornøyelser og aktiviteter som interesserer oss, så møter vi også problemstillinger som krever medmenneskelighet og godt samarbeid, noe denne skolen legger mye vekt på. Det sier vel seg selv, når vi lever oppå hverandre slik som vi gjør. Men denne måten å samhandle med andre på kommer nok til å gi oss mye igjen i framtiden. Her tar vi opp de utforingene på en mye mer omfattende og aktiv måte en jeg opplevd på noen annen skole.

Ellers er jeg veldig fornøyd med klassen og lærene våre. Det er utrolig flott å få jobbe kunstnerisk sammen med andre som engasjerer seg for faget, uten noen eksamen å bekymre seg for eller prestasjonsangst for karakterer. Jeg føler at vi allerede har dannet en flott gjeng som kommer til å skape magisk teater sammen.

Her er folka i Øst 2. Behind the scenes av kortfilmen ”Deh mildemann pråjækt” som ble en suksess på Fanas første elevkveld!

Skrevet av Amalie Rusholt Næss (Drama og fysisk teater)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s